Doorgaan naar hoofdcontent

Briefje van de week! Thema: liefde/trouwen/baby’s

Dag mama’s en papa’s,

Wat een leuke week met zoooooveeeel liefde! Ik denk dat dit 1 van de dankbaarste thema’s is waarrond je kan werken in de klas! Het is vooral de mogelijkheid bij uitstek om nog eens rond onze kapstokregels te werken ‘ voor groot en klein zullen wij aardig zijn.’

Maandag kwam Doguhan eens bij ons op bezoek, dit is een nieuw vriendje die na de krokusvakantie bij ons zal starten! Hij zag er alvast erg enthousiast uit en er was heel veel belangstelling naar onze nieuwe vriend! Tot na de vakantie lieve vriend! Na de vakantie tellen we dan al 13 vriendjes in de klas!

Maandag kwam er ook een hele interessante vraag van een kindje uit de klas; ‘ hoe eten baby’s die in de buik zitten.’
Juf Ellen nam een knuffelbeer uit het ijspaleis en stak die onder haar trui...voila, juf Ellen had nu een baby in haar buik ;).
We namen een lepel uit de kast en de kindjes mochten ‘ de baby van juf Ellen’ eten geven...niet moeilijk, of toch wel? Vol verwondering merkten de kindjes op dat het eigenlijk niet zo eenvoudig was als dat ze dachten...
1 kindje zei; ‘ misschien kunnen we de baby eten geven langs de poep van juf Ellen’ 😅😂

Een heuse uitdaging maar juf Ellen deed haar best het op zo’n kindvriendelijke en eenvoudige manier te vertellen hoe dat nu precies werkte...

Dus tekende juf Ellen een zwangere mama met een baby in de buik. Juf Ellen vertelde ons dat er in mama’s buik een groot ‘ zwembad’ (baarmoeder) is waar de baby in kan zwemmen, leuk toch?!

En dat baby’s in de buik eten en ademen langs een draadje in de buik (navelstreng), als we geboren worden hebben we dat draadje niet meer nodig en daarom hebben we dat gaatje in onze buik dat we een ‘naveltje’ noemen :). Eten wij dan nu nog langs ons naveltje? Natuurlijk niet en daarom groeide dat naveltje toe! Nu eten we met onze mond en knabbelen we met onze tanden!

Juf Ellen vertelde ook dat de baby in de buik ook heel graag koekjes eet net zoals wij! In de buik is er ook een koekje, geen koekje met chocolade natuurlijk maar een moederkoekje waar de baby ook kan van eten :). (Zie tekening op de blog)

Heel boeiend en vooral grappig vonden de kinderen dit! Juf Evelyne van het STIBO brengt maandag een echo mee van toen haar tweeling nog gezellig in haar buikje zat, dit zullen de kindjes wel superleuk vinden!

Dinsdag maakte wij ook kennis met onze meer vernieuwde speelweide! De vernieuwing van de speelweide staat in haar startblokken maar er werd al een leuke wilgentunnel en wilgentipi geplaatst, superleuk! Neem maar gerust eens een kijkje als jullie jullie kindje naar school brengen!

Woensdag kwam er in Ienieminiland ook een nieuw vriendinnetje wennen, maar omdat wij heel veel klasoverschrijdend werken is een vriendje van Ienieminiland ook een vriendje van ons, welkom Roxanne! Na de vakantie mogen we ook haar verwelkomen!

Na heeeeeel lang wachten was er dan eindelijk de regen! We mochten eeeeeeiiinnndddeeellliijjjjkkk met onze paraplu rn onze laarzen naar buiten! Wat was dat leuk seg, in de plassen stappen, spelletjes met onze paraplu, samen onder de paraplu,...enz...

Wat ook heel leuk was....al die mooie liefdesbrieven van de mama’s en papa’s! Wat een superleuke verhalen allemaal! Ik kan alvast vertellen dat de kinderen echt genoten van de verhalen over ‘hun’ mama en papa! Ook de koosnaampje voor jullie kapoenen en voor elkaar, GE-WEL-DIG!
Het zorgde alvast voor heel veel gelach en warmte bij de kinderen!

We luisterden ook naar het verhaaltje ‘kikker is verliefd’, het verhaal gaat over een kikker die verliefd  is op een eend...ook al zijn ze anders, toch houden zr van elkaar! Volgende week zullen ze trouwen in onze klas, meer informatie hierover volgt later nog...

We vinden het belangrijk om kinderen duidelijk te maken dat we van veel mensen kunnen houden en dat niet iedereen gelijk is en dat ook helemaal prima is!
We maakten in de klas ook bruidssluiers, dassen en hoedjes...maar meer kan ik (voorlopig) nog niet vertellen ;).

Knuffelland kreeg er dan ook meteen een trouwhoek bij waar kinderen zich naar believen konden uitleven met al dat leuks! We hebben ook een trouwbank waar we alvast kunnen oefenen ;).

Vrijdag was er het liefdesfeest en mocht iedereen het kleur can de liefde dragen! We maakten dan ook een groot (rood)  op de speelplaats met al onze kinderen! ❤️
Heel leuk want ook de juffen van het STIBO hadden rode kledij aan, wat een samenhorigheidsgevoel hadden we allemaal samen! 

Vrijdag kregen we ook elk een hartjesballon mee van onze juf, omdat ze zoveel van ons houdt! ❤️

Ik wou sowieso alle ouders heel erg bedanken om steeds mee te gaan in de leefwereld/klasthema’s van de kindjes/klas! Het is zo fijn om dit als juf te mogen ervaren...fantastisch hoe ik steeds op jullie kan rekenen! Het zorgt niet enkel bij mij voor een hartverwarmend gevoel maar ook voor de kinderen is dit zo geweldig dat jullie zo betrokken zijn! Heel erg bedankt! 

Klein geheimpje van de juf: Woensdag zullen jullie door juf Dorien en mij worden uitgenodigd voor het trouwfeest van kikker en eend na schooltijd (11u55), zeker een aanrader om er te zijn indien je je kan vrijmaken ;)

—-> verdere praktische info volgt nog adhv een uitnodiging, maar misschien is het wel interessant dit te weten voor als je je nog wil vrijmaken op het werk eventueel. (Vermoedelijk zal dit een half uurtje van jullie tijd in beslag nemen.)

Tip:vergeet zeker jullie fototoestel niet ;)

Prettige weekend! 

Groetjes, 

juf Ellen







Reacties